Leven met de wolf op de Eng

Index:

Omgaan met de wolf is niet altijd gemakkelijk. We willen het beest graag terug verwelkomen in onze omgeving, maar er kleven ook risico’s aan onze gastvrijheid.

De Stichting Wageningse Eng wil graag een rol spelen in het beperken van de risico’s. Dit doen we door middel van het organiseren van bijeenkomsten met voornamelijk dierenhouders en consulenten.
De eerste bijeenkomst was in december vorig jaar en zoals een deelnemer vertelde:

“Was een verhelderende bijeenkomst en we hebben een heel pakket info gekregen van de gebiedscommissie preventie Wolvenschade Gelderland. Groot aantal issues besproken; zorg om komst wolf, veel over wolf werende maatregelen bijvoorbeeld afrastering. En andere mogelijkheden van bescherming zoals kralen of schaapskooien. Een goede start om goed na te denken over betekenis en mogelijke aanpak van het wolven issue op de Eng.”

Via deze pagina blijven wij u op de hoogte houden.
En schroom niet om hieronder een reactie achter te laten.

1 gedachte over “Leven met de wolf op de Eng”

  1. Volgens de wolvenconsulent hoort de Eng zeker bij het gebied waar de wolf voorkomt. Inmiddels is het ook duidelijk, dat ponies en paarden ook niet veilig zijn. Na de uitleg over wolvenwerende rasters heb ik bekeken wat de kosten hiervan zijn. Die zijn erg hoog. Subsidie is er niet, maar zou erg welkom zijn.
    Verder moeten er stroompunten op de Eng gefaciliteerd worden door de gemeente, zodat er voldoende voltage op de omheining kan staan. Op die manier kunnen we gezamelijk werken aan het beschermen van de dieren op de Eng.

    Beantwoorden

Plaats een reactie