Bestemming gezocht voor oude velden van KV Wageningen op de Eng

Artikel uit de De Gelderlander 10-nov-2023   

Korfbal wordt er al jaren niet meer gespeeld. Korfbalclub KV Wageningen speelt en traint sinds 2018 in en bij sporthal Het Binnenveld. De twee velden aan de Dolderstraat op de Wageningse Eng liggen sindsdien ongebruikt te wachten op een nieuwe bestemming. ,,Er zijn verschillende functies denkbaar”, meent wethouder Erik-Jan Bijleveld.

De kans dat er een andere sportclub gebruik gaat maken van het terrein noemt de wethouder ‘vrij klein’. ,,Er zijn diverse wensen binnengekomen. Denk bijvoorbeeld aan de opwek van energie. Geen windmolens, maar zonnepanelen zouden eventueel wel kunnen. Maar ook stadslandbouw of volkstuintjes zijn denkbaar.”

een nieuwe invulling. Het kan nog wel even duren voor een nieuwe bestemming is gekozen. ,,Daar nemen we de tijd voor.”

Warmtenet

De kantine en kleedkamers hebben al wel een nieuwe functie. Die worden de machinekamer voor een gasloze Benedenbuurt, de nabijgelegen woonwijk. In het gebouw komt onder meer een warmtepomp te staan, die de warmte levert aan de buurtbewoners aan de andere kant van de Diedenweg.

De herbestemming van dit gebouw gaat sneller dan die van de velden. Op dit moment worden de vergunningen verleend om de omvorming mogelijk te maken. De gemeenteraad moet hiermee instemmen en eventuele bezwaarmakers kunnen hiertegen dan beroep aantekenen.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden die uiteindelijk moeten leiden tot het warmtenet in de eerste helft van 2024 beginnen. Bij aanvang van het stookseizoen 2025/2026 zouden alle 420 woningen in de wijk op dit net moeten zijn aangesloten.

Reacties welkom!

Plaats een reactie