Werkzaamheden 1e Honingblokpad

Vanaf woensdag 23 maart start de gemeente Wageningen met werkzaamheden aan het 1e Honingblokpad. Hierdoor zal het noordelijke deel van het pad (richting Hollandseweg) tijdelijk afgesloten worden.

Momenteel verandert het 1e Honingblokpad na een flinke regenbui regelmatig in een grote modderpoel. Om dit in de toekomst te voorkomen, adviseerde de SWE de gemeente Wageningen over een verbeterde verharding van het 1e Honingblokpad. Er is gezocht naar een natuurlijke verharding, waarbij het karakter van dit historische pad behouden blijft. Het advies kon uitgevoerd worden dankzij de Subsidie Kleine Stedenbeleid (KSB) die de Stichting Wageningse Eng van provincie Gelderland en gemeente Wageningen ontving. Het project werd uitgevoerd door bureau LandLAB. Eind februari leverde de SWE het advies op aan de gemeente.

De gemeente is direct met het advies aan de slag gegaan en zal woensdag 23 maart starten met de uitvoer van de werken. Dit betekent dat het pad afgesloten wordt vanaf de Hollandseweg tot aan de Nieuwe Ronde, van 23 maart t/m 25 maart en van 29 maart t/m 1 april. Tijdens het Paasweekend is het pad wel open voor publiek.

Wij kijken uit naar een verbeterde toegankelijkheid van het 1e Honingblokpad.

Bedankt voor uw begrip!

Download het inrichtingsadvies

20160323_143704