Landelijke opschoondag, doe mee!

Op zaterdag 19 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Op de Landelijke Opschoondag, maar ook al in de week daarvoor, worden er ook in Wageningen tal van opschoon-acties op touw gezet. Dit doen we in samenwerking met maatschappelijke organisaties en bewonerscommissies in heel Wageningen. Doen jullie ook mee? Dat kan bijvoorbeeld door met een groepje vrijwilligers jullie eigen buurt schoon te maken. Dat is nuttig, maar bovenal ook heel gezellig – zo leer je je buren ook eens op een andere manier kennen.

Vanuit Wageningen Schoon kunnen we jullie ondersteunen met materialen (afvalknijpers, vestjes, afvalzakken), met advies (hoe zet je zo’n actie op?) en met publiciteit (persbericht, vermelding op websites en in de lokale kranten, posters).

Zó doet u mee
Meedoen is eenvoudig, en hoeft niet lang te duren. Als iedereen een uurtje zijn handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner.

  1. Verzamel één of twee buurtgenoten.
  2. Bedenk samen op welke dag je een opschoonactie wilt gaan houden; bij voorkeur op zaterdag 19 maart of in de week daaraan voorafgaand.
  3. Meld je per mail of per telefoon aan bij Wageningen Schoon zodat we samen kunnen bespreken welke ondersteuning wij jullie kunnen geven.

Met hartelijke groet, namens Wageningen Schoon:
Nonja Remijn en Hugo Hoofwijk

wageningen schoon

 

 

 

 

Neem ook eens een kijkje op onze vernieuwde website: www.wageningenschoon.nl.
Binnenkort kunt u daar ook zien welke activiteiten er in die week in Wageningen uitgevoerd worden.