Een bewogen geschiedenis op de Dag van de Wageningse Eng

Tijdens de regenachtige en winderige editie van de Dag van de Wageningse Eng op 28 september jl, was het op één moment in de ochtend bijzonder druk. En dat was toen Wim Braakhekke in een overvolle ex-kantine van de korfbalvereniging zijn integrerende betoog hield over het ontstaan van het Wageningse Eng landschap. Zonder de begeleidende woorden van Wim is het misschien allemaal wat minder kleurrijk, maar ook de bijgevoegde powerpoint (klik voor bijlage) spreekt boekdelen. Ik wens u veel lees- en kijplezier en als u vragen heeft wend u zich tot ons mailadres: wageningseeng@gmail.com en wij spelen uw vraag door naar Wim Braakhekke. Hij is vast en zeker bereid om zijn verhaal nog wel een keer te vertellen. Als dat gaat gebeuren informeren wij u.

De dag van de Wageningse Eng zelf was dit jaar op een nieuwe locatie bij de oude korfbalclub en dat beviel heel goed. De diverse kraampjes op het terrein werden in de ochtend windproof opgezet en ingericht. In de ochtend was het gezellig druk, maar de wind en regen zorgde in de middag voor een sterke terugval in de opkomst. Desondanks heeft iedereen die er was gesmuld van de pannenkoeken en genoten van de muziek.

Bijgaand wat foto-impressies:

 

Wim, alle ondernemers, opbouwers, Conny en Remco, de muzikanten, vrijwilligers van de kerk en alle bezoekers van de Dag van de Wageningse Eng. Fijn dat jullie er waren, we zien al weer uit naar een nieuwe editie.

Namens het bestuur,

Ronald Lanters